Doprava zdarma nad 1000 Kč / 39 EUR Jsme oficiální distributor Všechny produkty skladem

Jak na vypadávání vlasů

Trápí vás vypadávání vlasů z důvodu neustálých změn počasí nebo jste si prošli onemocněním Covid-19? Poradíme, jak zabránit jejich nadměrnému úbytku.

 

 

Co vlastně znamená nadměrný úbytek vlasů? Normální hodnota je velmi individuální. Majitelé kratších a silnějších vlasů ztrácí denně zpravidla 50-100 vlasů. Naproti tomu pro (většinou) majitelky jemných a delších vlasů může být i ztráta 120-200 stále v normě.

Nic však nezkazíte, když se právě v tomto období zaměříte na posílení vlasů a stimulaci růstu nových. Vždy je lepší nadměrný úbytek řešit již v zárodku.

Jak poznat nadměrné řídnutí a kdy začít problém řešit?

Nemusíte si denně počítat vlasy. Taková rutina by vás naopak stresovala ještě víc. Zkuste jen porovnat úbytek vždy stejný den každého měsíce. První tři dny v měsíci si denně umyjte vlasy, s cílem zbavit se těch, které by vypadly přirozeně. Čtvrtý den spočítejte, kolik jich po minutovém česání zůstane v hřebenu či kartáči. Pokud napočítáte v následujících dvou až třech měsících vždy čtvrtý den stále více vyčesaných vlasů, je na čase navštívit trichologa.

 

Co je trichologie?

Trichologie je věda, která spojuje znalosti z anatomie, dermatologie, biologie a kosmetiky. Zabývá se problémy vlasů a vlasové pokožky. Návštěva trichologa nebo trichologicky proškoleného kadeřníka zahrnuje diagnózu na míru. V rámci ní proberete možné příčiny, rodinné predispozice, popř. s pomocí krevních testů odhalíte nedostatek vitamínů.

Jádro problému: výživa pokožky hlavy

Vlasy jsou vyživovány díky krevním vlásečnicím, které jsou napojeny na vlasovou cibulku. Vlivem negativních faktorů však může dojít k nedostatečnému vyživování cibulky vlásečnicemi. Což má za důsledek růst slabších vlasů, nebo jejich vypadnutí, a v případě dlouhodobé nedostatečné výživy v dané oblasti, až vznikem lysých míst na hlavě.

 

Jakou zvolit vlasovou kosmetiku?

Ideálním řešením je správně zvolená rutina péče s užitím produktů Nioxin, z portfolia Wella. Její hlavní předností jsou speciálně navržené kolekce produktů, které na sebe navazují (tzv. Systémy). Vybere si každý majitel/-ka s jakýmkoli typem vlasů.

 

System No.1
Trio produktů pro nebarvené mírně řídnoucí vlasy

System No.2
Trio produktů pro nebarvené pokročile řidnoucí, s lysými místy

 

System No.3
Trio produktů pro barvené mírně řídnoucí vlasy

System No.4
Trio produktů pro barvené pokročile řidnoucí, s lysými místy

 

System No.5
Trio produktů pro zesvětlené a melírované mírně řídnoucí

System No.6
Trio produktů pro zesvětlené a melírované pokročile řidnoucí, s lysými místy

 

3D Intensive Hair Booster a Nioxin Night Density Rescue
Univerzální denní a noční sérum pro všechny typy vlasů

 

Všechny systémy obsahují jak šampon a kondicionér, tak i nezbytnou bezoplachovou péči. Je nesmírně důležité věnovat její každodenní aplikaci i jemné masáži pokožky hlavy dostatečnou pozornost. Tak, aby byla podpořena mikrocirkulace očištěné pokožky, krevní vlásečnice vyživovaly vlas zevnitř a pokožka mohla přijmout blahodárné účinky Nioxin péče zvenčí.

Styling. Jaký zvolit?

Špatná volba stylingových produktů, které neodpovídají potřebám vašich vlasů, jsou zatěžující či málo kvalitní, může překvapivě také komplikovat boj s vypadáváním vlasů. Ultralehký 3D-Styling od Nioxin podporuje hustotu a sílu vlasů stejně jako rovnováhu pokožky hlavy.

 

Na co je třeba dbát dále?

Vlasy, jako součást našeho těla, nereagují pouze na to, jaká kosmetika se bezprostředně pokožky hlavy dotýká. Vypadávání ovlivňují do značné míry hormonální změny (u žen typicky těhotenství, porod či menopauza) a hladina stresu. Nejistota během covidového období tedy ani vlasům nepřispěla.

Dalšími faktory jsou dědičnost, nemoci a následná medikace, věk, životospráva (spánek, pohyb, pitný režim, (ne)vyvážená strava), roční období. Vypadávání vlasů může urychlit také kouření či nadměrná konzumace alkoholu, které mohou bránit výživě vlasových cibulek.

 

Rada na závěr

Pamatujte, že pokud vás dlouhodobě trápí řídnutí vlasů, není třeba se vzdávat. Řešení vždy existuje. Ale to nejlepší a dlouhodobě účinné zpravidla nebývá rychlé a bez námahy. Zdravá a hustá hříva, stejně tak jako kontrola své životosprávy, vám však dodá tolik cenné sebevědomí.

  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.